top of page

Automatització i Domòtica

Des del departament d'Enginyeria Electrònica d'Osona Enginyers, realitzem el disseny, el muntatge, la direcció d'obre i el control de qualitat de Projectes d'Automatització i Domòtica tant a nivell domèstic com a nivell industrial, per tenir un control total dels accessos, perifèrics i actuadors de l'immoble.

 

Cada dia són més les persones que decideixen viure en una SMART HOME que controli de forma intel·ligent el balanç energètic de la vivenda a través de l'automatizació i la domòtica, optimitzant l'energia que es consumeix, i el moment més convenient per consumir-la. Generalment això va associat a un sistema de captació d'energia solar dimensionat acord a les necessitats energètiques i la localització de cada client.

La Domòtica és un concepte que es refereix a la integració de les diferents tecnologies a la llar mitjançant l'ús simultani de l'electricitat, l'electrònica, la informàtica i les telecomunicacions.

La seva fi és millorar la seguretat, el confort, la flexibilitat, les comunicacions, l'estalvi energètic, facilitar el control integral dels sistemes per als usuaris i oferir nous serveis.

 

Alguns dels àrees principals de la domòtica són:

  • Automatització i Control - inclou el control (obrir / tancar, on / off i regulació) de la il·luminació, climatització, persianes i tendals, portes i finestres, panys, reg, electrodomèstics, subministrament d'aigua i gas etc. · Seguretat - inclou alarmes d'intrusió, alarmes personals i alarmes tècniques (incendi, fum, aigua, gas, fallada de subministrament elèctric).

  • Telecomunicacions - inclou transmissió de veu i dades amb xarxes locals (LAN) per compartir accés d'alta velocitat a Internet, recursos i l'intercanvi entre tots els equips. A més permet gaudir de nous serveis com Telefonia sobre IP i Televisió digital.

  • Àudio i vídeo - inclou la distribució d'imatges de vídeo capturades amb càmeres dins i fora de la casa a tota la casa i a través d'Internet. Una altra part d'àudio / vídeo tracta d'l'entreteniment com el multi-room i el "Cinema A Casa". Amb la integració de les específiques funcionalitats d'aquests sistemes es pot crear serveis de valor afegit.

  • Automatització d'esdeveniments (apagar i encendre il·luminació exterior, reg, regular temperatures etc.) · Escenaris tipus "Me'n vaig de casa" que amb prémer un botó podem baixar totes les persianes, apagar tota la il • luminació, armar la casa, baixar la temperatura; "Cinema a Casa" que amb un simple pressió d'un botó baixar les persianes de la sala, baixar la llum a 25%, armar la planta baixa, i encendre l'amplificador, el projector i baixar la pantalla motoritzada. "Sopar" que regula la il·luminació de la sala i menjador, posa la música a el fons i encén la il·luminació de la terrassa. · Avisos per telèfon, sms o e-mail de l'arribada o sortida de tercers a l'habitatge (fills, assistenta, etc.) o per contra, l'absència d'activitat si es queda algú a l'habitatge (nens, gent gran, etc.) en un determinat interval de temps.

bottom of page