top of page
Càrrega 1.jpg

Punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Si t'has decidit per canviar el teu vehicle, cotxe o moto, a elèctric segurament et planteges com el carregaràs. A banda dels punts de recàrrega al carrer, és possible que estiguis valorant disposar d'un punt de recàrrega a casa.

Saps com començar?

Des de Osona Enginyers t'assessorem i et legalitzem l'instal·lació.

Recarrega 2.jpg

Com instal·lar un punt de recàrrega de vehicle elèctric a casa, a la comunitat o a l'empresa:

On puc col·locar el punt de recàrrega?

El més habitual és que estigui a l'aparcament, ja sigui de lloguer o de propietat.

Qui els instal·la?

Des d'Osona Enginyers et podem oferir un servei personalitzat i assessorar-te sobre el tipus de recàrrega, potència i instal·lació a realitzar.

 

Quins tipus de punts de recàrrega hi ha?

- Punt de recàrrega vinculat, robust i exclusiu per a vehicles elèctrics (tipus Wallbox amb mànega específica).

- Punt de càrrega enllaçat senzill i econòmic (tipus d'endoll Shucko amb caixa instal·lada a la paret).

 

He d'ampliar la potència energètica que tinc contractada?

Per una vivenda cal comprovar que la potència contractada (normalment uns 5,75 kW) és suficient per subministrar energia elèctrica al vehicle mitjançant un endoll que normalment té una potència de 3,3 kW (220V i 16A), ja que el vehicle es recarrega de nit quan hi ha gairebé no es consumeix a la resta de la casa.

En en cas d'una garatge comunitari, caldrà veure el número de places amb punt de recàrrega que es volen, i si es fa amb el subministrament elèctric comunitari o bé amb el propi de cada veí.

Per el cas de les empreses, caldrà fer un Projecte Elèctric de Baixa Tensió per fer el dimensionament de la flota de vehicles elèctrics que es disposin. Es poden vincular els vehicles elèctrics amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, de manera que els vehicles emmagatzemin els sobrants d'electricitat que, en un moment donat, poden cedir aquesta energia a la instal·lació elèctrics de l'empresa.

 

Diferents opcions d'instal·lació:

  • Nou subministrament elèctric col·lectiu a partir d'un sol comptador, de la taula general de comptadors, per a tots els possibles vehicles elèctrics a l'aparcament (implica alta d'un nou subministrament).

  • Subministrament elèctric individual existent mitjançant el comptador privat de l'habitatge (implica connectar el cablejat al comptador de corrent).

  • Nou subministrament elèctric individual, mitjançant un nou comptador per a cada vehicle elèctric, a partir de la taula general de comptadors generals (implica la inscripció d'un nou subministrament).

  • Subministrament elèctric col·lectiu aprofitant el comptador elèctric de serveis comunitaris existent.

 

Què passa si visc en una comunitat de veïns?

Cal comunicar amb antelació a la Comunitat de propietaris de l'aparcament la volumntat de portar a terme una  instal·lació d'un punt de recàrrega vinculat.

En la gran majoria dels casos, la instal·lació es pot iniciar al cap de 30 dies des de la comunicació. Es recomana aprofitar per fer una preinstal·lació comuna per a tot l'aparcament per als futurs residents que vulguin adquirir un vehicle elèctric.

Contacta'ns per més informació

93 889 21 35

bottom of page